Contact News Geboortelijsten

SuperGreen Me !

Elke dag eco!

De zusjes Berckmans, Valérie, ontwerpster en Alexia, psychologe, openen in de Dansaertbuurt  « SuperGreen Me! » , een eerste eco-concept store. De naam zegt het al, het gaat hier om een nieuw en totaal ecologisch concept, door de dames met humor, motivatie en  pretentieloos gebracht, klaar om iedereen te helpen gezonder en ecologischer te leven, met behoud van stijl en comfort natuurlijk. 
SuperGreen Me ! biedt een uitgebreide selectie artikelen aan met respect voor zowel milieu als gezondheid: cosmetica en verzorgingsartikelen, een kinderkledinglijn, eco-kleren voor volwassenen, babyverzorging, lingerie, accessoires, huislinnen en onderhoudsproducten, speelgoed enz…
Kwaliteitsproducten, mooi of gewoon practisch,  die het iedereen simpelweg mogelijk maken aan haalbare prijzen bewuster om te gaan met ons milieu en een steentje bij te dragen om onze planeet voor nog meer onheil te behoeden.

Ecologische voetafdruk en gezondheid

De keuze van het aanbod gebeurt op basis van twee belangrijke criteria: de laagst mogelijke ecologische voetafdruk èn respect voor de gezondheid.
Het eerste criterium garandeert de kleinst mogelijke inpact van de producten op het milieu, zowel voor wat betreft de basismaterialen als het concept, het transport en de afvalberg na gebruik.
Het aanbod kan dus of worden gerecycleerd of biologisch afgebroken, is pesticidenvrij en zonder chemische stoffen vervaardigd en natuurlijk niet getest op dieren. En wordt de voorkeur gegeven aan Europese en liefst nog Belgische producten om de lokale producenten te steunen.
Trouwens, dit verkleint het transport wat resulteert in een lagere luchtvervuiling en garandeert bovendien een betere controle op de arbeidsomstandigheden in de ateliers.
Uit respect voor onze gezondheid en die van onze kinderen dragen zowel de cosmetica- en verzorgingsproducten als de kledij en het linnen een erkend biolabel (Cosmébio, Ecocert e.a.), dit garandeert de afwezigheid van toxische en chemische bestanddelen.